Karaosmanoğlu, “Depremi Unutmadık, Unutmayacağız”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yayınladığı bir mesajla 17 Ağustos Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara başsağlığı diledi

Karaosmanoğlu, “Depremi Unutmadık, Unutmayacağız”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yayınladığı bir mesajla 17 Ağustos Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara başsağlığı diledi

16 Ağustos 2015 Pazar 12:26
Karaosmanoğlu, “Depremi Unutmadık, Unutmayacağız”
Asrın felâketi olarak nitelenen 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ardından büyük bir yıkım yaşayan Doğu Marmara, hızla toparlanma sürecine girmiş ve Kocaeli bu işte başı çekmişti. Bugün de Kocaeli, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlarla ve çalışmalarla depreme çok daha hazırlıklı ve güvenli bir kent haline geldi.
17 Ağustos Depremi’nin 16’ıncı yıldönümünde konuyla ilgili bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bundan tam 16 yıl önce acı üzerine acı yaşadığımız; Marmara Depremi’nin bugün yıldönümü. Bölgemizi başta olmak üzere bütün Türkiye’yi derinden sarsan ve candan yaralayan bu depremde vefat eden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, kalanlara ise baş sağlığı diliyorum.
Bu derin acıyı asala unutamayız. Bu acıları bir daha yaşamamak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, gereken bütün önlemleri aldık, alıyoruz” dedi.
Başkan Karaosmanoğlu mesajında, “Bu gün geriye baktığımızda, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin üzerinden 16 yıl geçtiğini görüyoruz. Bu 16 yılda toplum olarak pek çok dersler çıkardık. Yaşadığımız mekânları artık plânlı, programlı bir şekilde inşa ediyoruz. İnşaatlarda ‘ben yaptım, oldu’ devri bitti. Büyükşehir Belediyesi olarak sıkı sıkıya denetliyor; sismoloji merkezimiz ve deprem kayıt istasyonlarımız, iveme ölçerlerimiz ve simülasyon merkezimizde verdiğimiz eğitimlerle halkımızı olası bir felâkete hazırlıyor, depremle yaşamayı öğretiyoruz…
11 yıldır, çarpık yapılaşmaya ve plânsızlığa ‘dur’ diyen bir Kocaeli Büyükşehir Belediyesi var. Bu bilinçle birçok çalışmaya imza attık ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Kentsel dönüşümden simülasyon merkezine, stratejik noktalara yerleştirdiğimiz ivme ölçerlerden verdiğimiz eğitimlere, KUTAS uydu takip sistemi ile kaçak yapılaşmayı takibe kadar halkımızın sağlığı ve güvenliğini her şeyin önüne koyarak, hiçbir istisna kabul etmeden, ne gerekiyorsa onu yapıyoruz!
Kentsel dönüşümle hem yeni yerleşim alanları açtık, hem de binlerce aileyi riskli binalardan çıkararak güvenli barınma imkânı sağladık.
Büyükşehir Belediyemizin itfaiye teşkilâtını güçlendirdik. Artık dünya çapında başarılara konuşulan ve pek çok ülkeye eğitim veren bir itfaiye teşkilâtımız var. Afet Koordinasyon Merkezimiz yaptığı çalışmalarla göz dolduruyor, çalışmalarımız sürüyor, takdir ediliyor, ödüller alıyor…
Şu bir gerçek ki; deprem gerçeği ile yaşamak zorundayız. Biz de bütün çalışmalarımızı bu bilinçle gerçekleştiriyoruz…
Bu önemli anma gününde, acılarımızın hâlâ tazeliğini koruduğunu ve kelimelerin kifayetsiz kaldığını hissediyoruz. Allah böylesi acıları bir daha yaşatmasın. 17 Ağustos Depremi’nde vefat etmiş olanlara Yüce Allah’tan rahmet, kalanlara ise başsağlığı diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 16.08.2015 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38