Osmanlı'nın denizcileri Kocaeli'den

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'nda Kocaeli tarihi ile ilgili birçok konu hakkında bildiri sunuldu.

Osmanlı'nın denizcileri Kocaeli'den

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'nda Kocaeli tarihi ile ilgili birçok konu hakkında bildiri sunuldu.

05 Nisan 2015 Pazar 23:31
Osmanlı'nın denizcileri Kocaeli'den

 Sempozyumun ikinci gününde bildiri sunan Doç. Dr. Şenay Özdemir Gümüş, Osmanlı Donanması ve Kocaelili denizciler hakkında önemli bilgiler verdi.

 

YAŞANAN TEKNOLOJİK DEĞİŞİM KOCAELİ'YE İHTİYACI ARTIRDI

Sempozyumun ikinci gününde Hersekzade Ahmet Salonu'nda yapılan ilk oturumda Mersin Üniversitesi'nden Doç. Dr. Şenay Özdemir Gümüş, "Kocaeli Bölgesinden Osmanlı Donanması İçin Kalyoncu Temini" başlıklı bildiri sundu. Başkanlığını Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu'nun yaptığı oturumda Şenay Özdemir Gümüş, Osmanlı'nın son dönemlerinde değişen teknoloji ile savaş gemilerinin yelkenden kalyon tipine döndüğünü belirtti. Doç. Dr. Gümüş, konuşmasında, ''Gemi sanayinde yaşanan teknolojik değişimle yeni gemilerde ihtiyaç duyulan denizcilerin önemli bir bölümü Kocaeli'den sağlanıyor'' dedi.

 

ÇEKİRGE YUMURTALARI KİLOYLA ALINDI

Hersekzade Ahmet Salonu'ndaki ilk oturumda Sakarya Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr Serkan Yazıcı, Osmanlı Devleti'nin ''Son Yüzyılında Karamürsel'de Çekirge Afetleri ve Sonuçları'' konulu tebliğ sundu. Serkan Yazıcı, bildirgesinde 1891- 1914 yılları arasında Karamürsel ve Kocaeli'de 6 defa çekirge istilası yaşandığını belirtti. Yazıcı sunumunda yaşanan çekirge istilalarına karşı Kocaelili mebusların Osmanlı Mebusan Meclisine yasa teklifinde bulunduğunu ayrıca önlem olarak halktan çekirge yumurtalarının ücret karşılığı toplanması istendiğini ifade etti.

 

İKİNCİ OTURUMDA DÖRT BİLDİRİ SUNULDU

Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'nun ikinci gününde Hersekzade Ahmet Salonu'ndaki ikinci oturumda Dumlupınar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu başkanlığında Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Recep Dikici, Kırıkkale Üniversitesi'nden Muhittin Eliaçık, Tarihçi Volkan Şenel ve Araştırmacı Erdoğan Özdemir bildiri sundu.

 

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 11 DEFA DERİNCE'YE GELDİ

Tarihçi Volkan Şenel, "Mustafa Kemal Atatürk'ün Derince'deki Arkadaşı Cevat Abbas Bey" başlıklı sunumunda Atatürk'ün 11 defa Derince'ye geldiğini ve her gelişinde Cevat Abbas Bey'in evinde konakladığını belirtti.

 

KARAMÜRSEL GÜREŞTE ÖNE ÇIKTI

Araştırmacı Erdoğan Özdemir, yaptığı sunumda, ''Karamürsel su sporları ve güreşlerde Türkiye'de önemli sporcular yetiştirmiştir. Gazanfer Bilge ve Ahmet Taşçı en önemli güreşçilerdir'' dedi.

 

HER YAŞTAN HER KESİMDEN TAKİPÇİ

Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'nun her kesimden ve her yaştan takipçisi vardı. Üniversite öğrencileri ve akademisyenlerinin yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski Komutanı Emekli Oramiral Muzaffer Metin Ataç da sempozyumu takip edenler arasındaydı. Ayrıca Karayollarından emekli 87 yaşındaki Bekir Özdemir'de sempozyumu takip ediyordu.

Son Güncelleme: 05.04.2015 23:34
Anahtar Kelimeler:
OsmanlınınDenizcileri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38