“Zamanında hastanelerde 10 TL’ye galoş satılırdı“

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Yeni Kocaeli Devlet Hastanesi inşaat çalışmalarını inceledi

“Zamanında hastanelerde 10 TL’ye galoş satılırdı“

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Yeni Kocaeli Devlet Hastanesi inşaat çalışmalarını inceledi

26 Aralık 2014 Cuma 11:53
“Zamanında hastanelerde 10 TL’ye galoş satılırdı“
 Hastane Yöneticisi Uzm.Dr.Adem Çalık’tan bilgi alan Korkmaz, “AK Parti hükümetinden önce devlet hastanelerinde bürokratik işlemler çok uzun ve pahalıydı. Hizmet kalitesi düşüktü. Ama 12 yıl içinde halkımıza daha ucuz, kolay ve hızlı sağlık hizmeti ulaştırmayı başardık. Yeni hizmet binalarımız en lüks özel hastaneleri aratmıyor. Çok iyi hatırlıyorum, AK Parti’den önce hastanelere girerken ayağımıza giymek için 5-10 TL’ye galoş satılırdı” dedi.

 

ADEM ÇALIK’TAN BİLGİ ALDI

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Başkan Yardımcıları Özcan Aygün, İbrahim Gürsel, Hayrettin Arıcan ve Sağlık İşleri Sorumlusu Dr.Esra Demir Koray ile birlikte Kocaeli Devlet Hastanesi’nde devam eden yeni hizmet binası inşaat çalışmalarını inceledi. İki yıl içinde tamamlanması beklenen 234 yatak kapasiteli yeni bina hakkında Hastane Yöneticisi Uzm.Dr.Adem Çalık’tan bilgi aldı. Çakır, Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait binaların ardından Kocaeli Devlet Hastanesi’nin eski başhekimlik binasının da yıkılmaya başladığını belirterek, “Bina yıkım ve moloz kaldırma işlemleri tamamlandıktan sonra yeni binanın temeli atılacak. Bir yandan hastalarımıza eksiksiz hizmet sunmaya çalışırken, bir yandan da yeni inşaat çalışmalarımız devam ediyor” dedi.


YENİ TÜRKİYE’YE YAKIŞAN HASTANELER

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, yeni devlet hastanesi yapıldıktan sonra eski binaların tamamının yıkılmasıyla bölgede çok büyük bir değişim olacağına dikkat çekti. İzmit’in en önemli noktasında yaşanacak bu değişimin kente yeni bir soluk getireceğini belirten Korkmaz, “Bazıları görmek istemese de hükümetimiz döneminde özellikle sağlıkta çok önemli adımlar atıldı. Eskiden sağlık hizmetini almak hem zor, hem de pahalıydı. İlaç kuyrukları, doktor kuyrukları vardı. Hastaneye girerken ayağınıza giydiğiniz galoş için 10 TL alınırdı. Bunların hepsi geride kaldı. Şimdi sağlık hizmeti çok daha hızlı ve kolay oldu. Halkımızdan sağlık hizmeti dışında hiçbir ücret alınmıyor. Kocaeli Devlet Hastanesi alternatifi olmayan bir noktada çok önemli bir görevi yerine getiriyordu. Burada bir yandan sağlık hizmetini 24 saat halka sunarken, bir yandan yeni bina yapmak zor bir iş. Bunu başarıyla gerçekleştiren hastane yönetimi ve çalışanları kutluyorum. İnanıyorum ki, yeni bina tamamlandığında İzmit’in göbeğinde çok önemli bir değişim yaşanmış olacak” dedi.

Son Güncelleme: 31.12.2014 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38