Sarnıç Han
01 Eylül 2014 Pazartesi 12:16
Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen ve halkla sohbet eden onların istek ve düşüncelerini de dinleyen, haftanın bir gününü belediyede “Halk Günü” olarak ilan ederek gerek belediye de düzenlediği halk günlerinde ve gerekse vatandaşlarla karşılaştığı her ortamda onlarla selamlaşıp sorularına, sorunlarına çözüm bulmak için elinden geleni yapan çocuklara da yoğun sevgi ve ilgi gösteren Belediye Başkanı İsmail Baran’ın en büyük projesi “Gönül Köprüleri Projesi.Ayrıca Şehri “gri” şehir algısından kurtararak burada yaşayan herkesin kendisini Körfez’e ait hissettiği ve bundan mutluluk duyacağı bir kent haline dönüştürmeyi planlayan Başkan Baran; tarihle, sanatla, doğayla kucaklaşmak isteyen Körfezliler için ideal mekanlar barındıran alanların halka kazandırılması için projelerini en kısa sürede hayata geçirmek için gece gündüz demeden çalışıyor.
Yeniyalı Kapalı Pazar Alanı
Körfez halkının modern yaşam alanlarına kavuşmalarını sağlayacak projelerinden Yeniyalı Kapalı Pazar Alanı Projesi, hem ilçe sakinlerinin sağlıklı ortamlarda alışveriş yapabilmelerini, hem de kültürel faaliyetleri tek bir merkezde yararlanmalarını sağlayacak. Önümüzdeki aylarda hizmete açılacak kompleksin üst katı Düğün Salonu olarak tahsis edilerek 3000 kişilik kapasitesiyle Kocaeli’nin en büyük düğün salonu olma özelliğine sahip olacak. Pazar
kurulmadığı günlerde otopark olarak kullanılacak olan alan bölgenin otopark ihtiyacını da karşılayacak.
Sarnıç Han
Sarnıç Han
Körfez Belediyesi, Tütünçiftlik merkezde yepyeni ve modern bir yaşam alanı haline getirmek için Sarnıç Han projesini hayata geçiriyor. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, projenin Körfez’in marka değerini yükselteceğini söyledi. Mardin taşı kullanılarak inşa edilecek yapıda el işçiliği taş oymaları kullanılacak. Geleneksel mimari ile modern mimarinin sentezinden oluşan yapı, çevreye ve şehire sosyal kazanım sağlaması ile birlikte yeni ufuklar açacaktır. Tekno marketi, buz pisti, mağazalar, ofisler, çocuk oyun alanları ile her ayrıntının düşünüldüğü yapıda Osmanlı ve Selçuklu tarzı motifler ve işleme özellikleriyle özgünlüğünü hissettirecek.
Son Güncelleme: 01.09.2014 12:20