Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yeni ortaya çıkan kutlamanın üst genel kurul kararının ardından 6 Nisan tarihinde kurultayını gerçekleştirdi. Ankara'da düzenlenen kurultayda Kocaeli'den seçilen 28 ve 3 milletvekilinden oluşan doğal delegasyonda toplam 31 isim oy kullanma hakkı saklıdır. Özel, 1171 geçerli oyunun tamamını alarak CHP'nin yeniden Genel Başkanı seçildi.
Geniş kongrede1276 delege oy kullandı ve Özgür Özel tek aday olarak seçime girdi. Kurultay sonrasında ise salıver Özgür Özel'in belirleyeceği anahtar dinleme yerine çevrildi. Özel'in açıkladığı bilim kurulu listesi ise merakla beklenen isimlerden oluştu. Partinin o dönemdeki stratejilerini belirleyecek olan bilim kurulu, görevlerine başlayacak.
Kongrenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi, Özgür Özel daha da güçlenerek devam ediyor yapılacak seçimlere hazırlanacak. Başkan Özel tekrardan seçilmesi, partililer arasında memnuniyetle karşılandı ve CHP'nin yol haritasını belirleyecek olan bilim kurulu da belirlendi.