Satranç Ligi, Kocaeli’nin ev Sahipliğinde Sona erdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde iki haftadır süren Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi sona erdi. Ligde Şampiyon Beşiktaş Jimnastik spor kulübü oldu.

Satranç Ligi, Kocaeli’nin ev Sahipliğinde Sona erdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde iki haftadır süren Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi sona erdi. Ligde Şampiyon Beşiktaş Jimnastik spor kulübü oldu.

16 Ağustos 2015 Pazar 11:55
Satranç Ligi, Kocaeli’nin ev Sahipliğinde Sona erdi
 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde son erdi. Başiskele Theness Otel'de 3 Ağustos’ta başlayan ve 14 kulübün yarıştığı şampiyona iki hafta sürdü. Yurt içi ve yurt dışından gelen 219 sporcunun yarıştığı ligde son gün kupa töreni yapıldı. Kupa törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Zekeriya Özak, Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tunay, Gençlik Hizmetleri spor il Müdürü Muzaffer Çintimar, Kağıtspor kulübü başkanı İslam Yücel çok sayıda sporcu veli ve hakem katıldı.
TÜLAY’DAN KOCAELİ’YE TEŞEKKÜR
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tunaytörnde yaptığı konuşada, ev sahipliğinden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne Kocaeli’ye çok teşekkür etti. Federasyon Başkanı’nın ardından konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Zekeriya Özak, sözlerine çocukların her zaman en iyisine layık olduğunu söyleyerek başladı. Çocukların en değerli varlıklar olduğunu ve geleceğin onların omuzlarında yükseleceğini söyleyen Başkan vekili Özak, "Onların ruhen, ahlaken ve bedenen en iyi şekilde geleceğe hazırlanmaları bizlerin görevi. " dedi.
BAŞKAN VEKİLİ ÖZAK
Bu nedenle çocukların en önemli zeka sporu olan satrancı öğrenmelerini hedeflediklerini kaydeden Özak, üç yıl önce Doğru Hamle'de Buluşalım adı altında son derece önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini anlattı. Tüm birinci sınıflara satranç takımı verdiklerini ve bu kapsamda öğretmenlerin de bu eğitimin bir parçası haline geldiğine vurgu yapan Başkan vekili Özak, hedeflerinin tüm çocukların satranç öğrenmesini sağlamak olduğunu kaydetti. “Dünya  ve ülkemiz santrancının önde gelen en önemli sporcularını Kocaeli’den ağırlamaktan dolayı mutlu olduk. Tüm takımlarımızı başarılarından dolayı bir kez daha tebrik ediyorum. ”dedi.
HATIRA ORMANI İSİMLERİNİ TAŞIYACAK
Konuşmaların ardından dereceye giren takımlara madalya ve kupaları verildi. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Başkan Vekili Özak, İl Müdürü Çintimar ile birlikte başhekim İsmail Çalışkan’a Satranç Federasyonu Hatıra ormanında isimlerini taşıyacak fidan sertifikası takdim etti. 16 yaş ve altı kadın müsabakalarında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü sporcusu Sinem Çağla Gündoğan birinci olurken, ikinci İstanbul Teknik Üniversitesi Spor kulübü sporcusu Herekelioğlu ikinci, Kayseri Şekerspor kulübü sporcusu Ayla Aksoy ise üçüncü oldu.
KÜRSÜDE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ
16 yaş ve altı genel müsabakalarında Deniz Su Aquamatch satranç ve gençlik spor kulübü sporcusu Tuna Tuncer birinci olurken, 20 yaş ve altı genel müsabakalarında Deniz Su Aquamatch satranç ve gençlik spor kulübü sporcusu Vahap Şanal birinci oldu. Türkiye Satranç Federasyonu Süper liginde birinci Beşiktaş Jimnastik spor kulübü olurken, ikinci Deniz Su Aquamatch satranç ve gençlik spor kulübü ikinci, Türk Hava Yolları spor kulübü ise üçüncü oldu.  İlk üçe giren takımlara kupaları protokol tarafından verilirken, kupa töreni sonrası dereceye giren takımlar kürsüde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Son Güncelleme: 16.08.2015 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38