Tarihi Hereke Kalesi’nde Genç Kısa Film Festivali Büyük Beğeni Topladı

Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Genç Kısa Film Festivali, Körfez ilçesindeki tarihi Hereke Kalesi'nde gerçekleştirildi.

Tarihi Hereke Kalesi’nde Genç Kısa Film Festivali Büyük Beğeni Topladı

Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Genç Kısa Film Festivali, Körfez ilçesindeki tarihi Hereke Kalesi'nde gerçekleştirildi.

09 Temmuz 2024 Salı 11:12
Tarihi Hereke Kalesi’nde Genç Kısa Film Festivali Büyük Beğeni Topladı

Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Genç Kısa Film Festivali, Körfez ilçesindeki tarihi Hereke Kalesi'nde gerçekleştirildi. Festival, 50. Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklerden biriydi. İlçedeki okullarda verilen eğitimler sonucunda öğrenciler tarafından çekilen kısa filmler, büyük bir sanatsever kitlesi ve protokol üyelerinin katılımıyla sergilendi.

Ünlü Jüri Üyeleri Zorlu Kararlar Verdi

Genç yeteneklerin filmlerini değerlendiren jüri, oyuncu Volkan Severcan başkanlığında toplandı. Jüride yer alan isimler arasında Murat Serezli, Emre Başer, Çiğdem Tunç, Ferdi Akarnur gibi tanınmış sanatçılar bulunuyordu. Festivalde gösterilen kısa filmler arasından en iyileri seçmek jüri üyelerini oldukça zorladı.

Ödül Töreni ve Protokol Katılımı

Galaya, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'ün yanı sıra Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, ve çeşitli siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda davetli katıldı. Programın açılışını ünlü yönetmen Avni Kütükoğlu yaptı ve festivalin amaçlarına ve projenin başlangıç hikayesine değindi.

Sanat Dolu Gece ve Teşekkürler

Başkan Söğüt, konuşmasında gençleri sanatla buluşturan projenin önemine vurgu yaparak öğrencileri tebrik etti. Kalkar ise, Körfez’in bu tür kültürel etkinliklerle fark yarattığını belirterek gençlerin sanata olan katkılarından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Ödül töreni, jüri üyeleri tarafından belirlenen en iyi kısa film, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu ve en iyi yönetmen ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Gençlere Teşvik ve Ödüllendirme

Festival kapsamında, 5 ay süren eğitim sürecinin ardından öğrencilere katılım ve başarıları için plaketler takdim edildi. Şeyda Göynük, Melisa Cengiz, Melike Bilgin gibi öğrenciler başta olmak üzere birçok genç sanatçı, emeklerinin karşılığını aldı. Festival, gençleri sanatın içine çekerek Körfez’de kültürel ve sanatsal etkinliklere yeni bir soluk getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38