CHP’li Meclis Üyesi Günay’dan, Körfez Belediyesi’ne Tepki

CHP’li Meclis Üyesi İnan Günay’dan Körfez Belediyesi’ne Eleştiri: "Kamu Kaynaklarını Korumak İçin Dava Açtık"

CHP’li Meclis Üyesi Günay’dan, Körfez Belediyesi’ne Tepki

CHP’li Meclis Üyesi İnan Günay’dan Körfez Belediyesi’ne Eleştiri: "Kamu Kaynaklarını Korumak İçin Dava Açtık"

02 Ekim 2024 Çarşamba 14:35
CHP’li Meclis Üyesi Günay’dan, Körfez Belediyesi’ne Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Körfez Belediye Meclis Üyesi İnan Günay, Körfez Belediye Meclisinin 6 Ağustos 2024 tarihinde aldığı 67 sayılı karara sert tepki gösterdi. Söz konusu kararla Atalar Mahallesi kıyı kenar çizgisi boyunca Devletin Hüküm ve Tasarrufunda olan 6.621 metrekarelik deniz alanının, Rota Liman Hizmetleri Sanayi A.Ş’ye 29 yıllığına irtifak hakkı ve kullanım izni verilmesine karşı dava açtıklarını açıkladı.

İhale Kanunu Yetersizliği ve Kamu Kaynaklarının Korunması

Günay, alınan kararın ihale kanununa atıf yapılarak gerekçelendirildiğini ancak hukuki olarak yetersiz kaldığını belirtti. Ayrıca, kamu kaynaklarının değerinin altında kiraya verilmesinin kamu yararına aykırı olduğunu savundu. Günay, “Kamu kaynaklarının haksız bir şekilde tek bir firmaya avantaj sağlayacak biçimde kullanıldığı bu karara itiraz ediyoruz. Hukuki süreç başlatılmıştır” dedi.

"Körfez Halkının Çıkarları Gözetilmelidir"

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e çağrıda bulunan Günay, bu kararın Körfez halkının çıkarlarını gözetmediğini vurgulayarak, “Sayın Başkan Söğüt’ten, Körfez halkının menfaatlerini ön planda tutmasını bekliyoruz. Bu konuyu hukuki yollarla ve kamuoyu nezdinde sonuna kadar takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kamuoyuna Şeffaflık Vurgusu

Günay, CHP’li bir meclis üyesi olarak halkın oylarıyla seçilmiş bir temsilci olduğunu hatırlatarak, kamu kaynaklarını ilgilendiren her konuda şeffaflık ve adaleti savunacaklarını belirtti. “Bu karar, kamu yararına aykırıdır ve takipçisi olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 02.10.2024 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Körfezli 2024-10-02 17:23:53

Belediye mülkiyetlerinin hepsi ağa babalarını peşkeş çekiliyor ama kimin umrunda?

Avatar
Esentepeli29 2024-10-02 23:34:07

Sayın meclis üyesini tebrik ederim. İnsanlar seslerini çıkarmadığı için memleketi babalarının çiftliği gibi kullanmaya devam ediyorlar. Gider ayak heryeri yandaşlara dağıtıp öyle gidecekler ant içtiler galiba.

banner39

banner37

banner38