Elektronik Mühür uygulaması, geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Elektronik Mühür uygulamasının ülke genelinde hizmete sunulduğunu duyurdu

Elektronik Mühür uygulaması, geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Elektronik Mühür uygulamasının ülke genelinde hizmete sunulduğunu duyurdu

17 Haziran 2024 Pazartesi 11:12
Elektronik Mühür uygulaması, geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Elektronik Mühür uygulamasının ülke genelinde hizmete sunulduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, yapılan düzenlemeler sonucunda Elektronik Mühürün, tüm resmi mühürlerle aynı hukuki değere sahip olacağını belirtti. Bu adımın kamu işlemlerinin dijitalleşmesini sağlayarak zaman, kağıt ve diğer maliyetlerden tasarruf sağlayacağını vurgulayan Uraloğlu, aynı zamanda resmi evrakların güvenliğini artıracağını ifade etti.

Elektronik İmza Kanunu'nda yapılan düzenlemeler çerçevesinde Elektronik Mühürün, tüzel kişilere yani şirketlere, kuruluşlara ve kurumlara verileceğini açıklayan Bakan Uraloğlu, mühür sahibinin kimliğini doğrulamak için kullanılacağını aktardı. Elektronik mührün, tüzel kişiler tarafından oluşturulan dokümanların kaynağının belirlenmesi ve veri bütünlüğünün sağlanması amacıyla önemli bir rol üstleneceğini belirten Uraloğlu, bu adımın bürokratik süreçleri hızlandıracağını ve işlerin dijital ortamda daha güvenli bir şekilde yürütülmesini sağlayacağını dile getirdi.

Bakan Uraloğlu, Elektronik Mühürün kullanımına ilişkin düzenlemelerin ardından ülkede uygulanmaya başlanacağını belirterek, teknolojiye dayalı bu yeni adımın Türkiye'nin dijital dönüşüm sürecinde önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38